“Jääme lootma, et Hiina turg avaneb õige pea Eesti tööstuse toodangule,” kommenteeris Solovjov Ärilehele. “Alustame müügitööd Hiinas niipea, kui turg meie jaoks de facto avaneb.”

Hiljuti Eesti suurima piimafarmi avanud Trigon Capitali juht Joakim Helenius on jäänud leppe kasulikkust hinnates kõhklevale seisukohale. „See on parem kui mitte midagi, aga kuni see ei tähenda reaalseid tellimusi Eesti piimatöösturitele, ei ole see ka lahendus meie probleemidele,” märkis ta. Siiski tunnustas ta riigi samme piimatootjate heaks midagi ära teha.

Eesti põllumajandusminister Ivari Padar ja Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun allkirjastasid esmaspäeval koostööleppe, mis peaks aluse panema kahe riigi põllumajandusministeeriumide regulaarsele koostööle.

„Eesti ja Hiina senine koostöö toidukaubanduse, toidukontrolli ja toiduga seotud rakendusteaduste valdkonnas pole olnud väga regulaarne. Leppega muutub see regulaarseks ja on ka eelduseks Eesti toidukaupade järk-järgulisele jõudmisele Hiina turule,“ kommenteeris Padar.

Ministri sõnul on Eesti huvi viia Hiina turule eelkõige piima-. liha- ja kalatooteid.