Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) juhatuse esimees Jaak Uudla oli Catamounti plaanidest kuuldes sõnatu. “See on küll uudis. Teadsin, et nad kavatsevad hakata Eestis Maseratit ja Ferrarit müüma, aga et niimoodi turule tullakse, seda poleks küll oodanud,” lausus Uudla.

Ametlike müüjate mure paari nädala pärast turule tuleva Catamounti osas on põhjendatud. Tegemist on sisuliselt samalaadse äriplaaniga, millega alustas paari aasta eest Premium Motors ning mille vastu AMTEL on aktiivselt sõdinud.

Catamount on võtnud rendile endise Kommest Auto salongi Sõpruse pst ja Linnu tee nurgal. Firma eesmärgiks on pakkuda uusi, peaasjalikult Saksa päritolu autosid kuni 20% odavamalt, kui seda suudavad siinsed uute autode müüjad.

Hinnanguliselt võib hakata populaarne uus Audi A6 maksma juba alates 400 000kroonist, ametlikus esinduses küsitakse tema eest vähemalt pool miljonit krooni.

“Hakkame müüma peamiselt Saksa päritolu autosid, nii uusi kui ka vähesõitnuid,” tunnistas Catamounti müügidirektor Ivo Venta. “Uute ja vähekasutatud autode vahekord tuleb umbes 40% uusi ja 60% pruugituid.”

Kui Catamount tuleb Eestisse eesmärgil siseneda Baltimaade turule, siis Saksa päritolu A2-Autowelt kavatseb kevadeks rajada Tartu maanteele salongi eesmärgiga pakkuda pruugitud autosid muu hulgas ka Soome autoostjatele.

Vahetult linna piirile rajatavas müügikeskuses hakkab olema 900 ruutmeetrine ja 6 meetri kõrgune klaasist salong ning 1000 ruutmeetrit katusealust.