Firma Eesti haru tegevjuht Vitali Kõllomets kommenteeris Eesti ärikinnisvara turgu nii: „Kaubanduspinda on Eestis 1000 elaniku kohta 364 ruutmeetrit, millega oleme Euroopas neljandal kohal peale Hollandit, Iirimaad ja Rootsit; see on selge märk ülepakkumisest. Kuna nüüd peavad jaekaubanduses toimuvate muutuste tõttu paljud kaubandusettevõtted end restruktureerima, toimub ka turul tervenemine. Mõned rahvusvahelised brändid, näiteks Marks & Spencer või Peek & Cloppenburg, on juba teatanud Balti turule sisenemisest.”


Bürooruumide turul langesid 2008. aastal rendihinnad 15-20 protsenti ning tänavu esimeses kvartalis omakorda 20 protsenti. See võimaldab rentnikest ettevõtetel väga hästi kulusid kärpida. 2010. aasta alguseks ulatub Tallinna büroopinna kogumaht 550 000 ruutmeetrini. Langus turul sattus kokku ärikeskuste rendilepingute lõppemisega ning rentnikud ei ole valmis lepingute pikendamiseks käibe languse ning kulude optimeerimise tõttu.


Rendilepingud muutuvad kõikides segmentides lühemaks, odavamaks ja paindlikumaks – see suurendab küll omanike riske, kuid aitab pindu rentivatel ettevõtetel ellu jääda.


Kõllometsa sõnul tehti Tallinnas neli Eestis eelmisel aastal toimunud viiest suurimast kinnisvarainvesteeringust. Turul olid kõige aktiivsemad kohalik uustulnuk Eften Capital ning Balti riikides tegutsevad tuntud ostjad, Taani firma  Baltic Property Trust ja Saksa ettevõte Catella Real Estate AG.


Kinnisvarapinna arvestuses oli kõige suuremaks tehinguks Marati büroohoone (19 500 ruutmeetrit) omandamine Baltic Property Trusti poolt. Catella Real Estate AG ostis Eesti politsei peakorteri (19 300 ruutmeetrit) ja Magnumi logistikakeskuse (11 800), samas kui kohalik Eften Capital omandas Premia laohoone (7 000) ja K-Rauta hoone Võrus (6 000 ruutmeetrit).