Valiti parimad grillitooted


Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon (ELA) viis täna läbi konkursi “Parim Suvetoode 2006”, mille käigus valiti parimad grillitooted.

Parimad suvetooted valiti juba viiendat aastat. Tänavu tuli žüriil valik langetada 24 grillliha ja -vorsti hulgast.

Konkursil hinnati grilltooteid pimetesti vormis nelja parameetri alusel: välimus, konsistents, lõhn ja maitse.

Parima grill-liha tiitli võitis Valga Lihatööstuse Seakaelakarbonaad jogurti marinaadis. Parim šašlõkk on Oskar Lihatööstuse Tuline saslõkk, parimaks grillvorstiks valiti Rakvere Lihakombinaadi Naturaalne šašlõkivorst lambasooles ja vaba valiku kategooria võitis Rakvere Lihakombinaadi American Grill-ribi.

Tooteid hindas žürii koosesisus Sven Azojan (ETV Oma Maitse), Paavo Kangur (Kroonika), Kaire Kenk (SL Õhtuleht), Margit Kirsipuu (Eesti Päevaleht), Ülle Klaus (Kaupmees), Eha Laanepere (SL Õhtuleht), Ivari Padar (Riigikogu), Imre Sooäär (Riigikogu) ja Aleksei Zhigulin (Molodjozh Estonii).