Rahandusministeeriumi ettepanekul eraldatud raha kulub sihtasutuse asutamisega ja temale riigivara üleandmisega seotud notaritasude maksmiseks, teatas ETAle valitsuse pressibüroo.

Valitsus asutas sihtasutuse Põhja-Eesti Regionaalhaigla nädal tagasi. Haigla peaks sotsiaalminister Eiki Nestori sõnul saama Tartu Ülikooli Kliinikumi kõrval Eesti teiseks tipphaiglaks.

Sihtasutus Põhja-Eesti Regionaalhaigla on kavas moodustada sotsiaalministeeriumi hallatavate Mustamäe haigla, Eesti onkoloogiakeskuse, kutsehaiguste kliiniku, Tallinna nahahaiguste haigla, Tallinna psühhiaatriahaigla, Kivimäe haigla ning arstliku perenõuandla varade baasil.

2003. aasta algul jõustuva tervishoiuteenuste korraldamise seaduse järgi võib haiglat pidada sellekohase tegevusloaga aktsiaselts või sihtasutus.

Sotsiaalministeeriumi seletuskirja põhjal on seni sotsiaalministeeriumi hallatavate haiglate majanduslik juhtimine olnud ebaefektiivne. Seda kinnitavad nii haiglate võetud lühi- ja pikaajalised kohustused kui ka 2000. aasta majandusaasta tulem. 2000. aasta lõpetasid nimetatud haiglad üle 27 miljoni kroonise kahjumiga. Haigekassa lepingumaht tänavuseks aastaks on kokku vaid 419.397.322 krooni.

Nestori sõnul hakkab sihtasutust juhtima seitsmeliikmeline nõukogu, kuhu kuuluvad nii poliitilise vastutuse kandjad, ametnikud, avalikkuse esindajad kui ka meedikud. Nõukokku kuuluvad Riigikogu liikmed Jürgen Ligi Reformierakonnast ja Ants Käärma Rahvaliidust, sotsiaalministri nõunik Heljo Pikhof, sotsiaalministeeriumi kantsler Hannes Danilov, Tallinna linna esindajana arst Matti Tarum, ettevõtjate esindaja Mati Jostov ning Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimees Anneli Elme.