Ühtlasi volitas valitsus majandus- ja taristuministrit riigi esindajana otsustama aktsiaseltsi Estonian Air lõpetamist, teatas valitsuse pressiteenistus.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on praegu esmatähtis tagada reisijatele kindlustunne ja õigeaegne info, et vältida ebamugavusi koju või valitud sihtkohtadeni jõudmiseks.

“Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile on tehtud valitsuse poolt ülesandeks tagada Euroopa Komisjoni negatiivse otsuse puhul sujuv inimeste koju toomine ning varem soetatud piletite kompenseerimine,” ütles Rõivas.

“Loodan majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Estonian Airi, reisibüroode ning teiste partnerite kõrgele professionaalsusele, et tagada igale reisijale parim võimalik lahendus,” lisas peaminister.

Selleks, et tagada lähipäevadel reisijate sujuv teenindamine, on majandus-ja kommunikatsiooniministeerium sõlminud kokkuleppe reisibürooga Estravel. Pühapäevast kuni teisipäevani toimub Estonian Airi piletite ümberbroneerimine automaatselt ja selle kohta antakse reisijale kinnitus.

Neile, kes on ostnud Estonian Airi piletid alates 11. novembrist algavatele reisidele, lennupileti väärtus kompenseeritakse.

Estonian Airi pileti tunneb ära OV koodi järgi.