Täna kinnitatud üldkord sätestab näitajad, mille alusel toetusfondi jaotust arvestatakse, näiteks kohalike teede hoiu toetust jaotatakse vastavalt kohalike maanteede ja tänavate pikkusele omavalitsuses, teatas rahandusministeerium.

2015. aastaks antavate toetussummade konkreetne jaotus linnade ja valdade vahel on valitsuses kavas kinnitada lähemal ajal. Tänavuses riigieelarves on toetusfondi kogumahuks planeeritud 285 miljonit eurot.

Toetusfondist toetab valitsus üldhariduskoolide pidamist, kohalike teede hoidu, toimetulekutoetuse ja peretoetuse maksmist, sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamist, sündide ja surmade registreerimist ning väikesaari. Samuti kuulub toetusfondi keskkonnatasude muutuse kompensatsioon.

Sellest aastast suureneb õpetajate palgakulude toetuse määr seoses alammäära tõusuga 800 eurolt 900 eurole ning hakatakse toetama gümnaasiumiõpilaste koolilõuna kulude katmist.

Tänavu lisandus toetusfondi kohalike teede hoiu toetus, mis oli varem majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelarves.