„Levirale kuuluv Teletorn on elutähtsa teenuse osutamiseks kriitilise tähtsusega vara, kuna sealne saatejaam on Eestit katvate võrkude oluline osa. Pingestunud julgeolekuolukorda arvestades oleks Levira koos Teletorniga võõrandamine lühinägelik samm,“ kommenteeris majandus- ja taristuminister Urve Palo.

„Teletorn on ka populaarne turismiobjekt, mille taasavamist rahastati alles mõned aastad tagasi suures ulatuses avalike vahendite abil ning müügi korral puuduks kindlus, et see jääks pikemas perspektiivis külastajatele avatuks," lisas ta.

Levira müügi peamise protsess sai alguse eelmise aasta kevadel ning 5. juuni istungil leidis valitsus, et Levirat on võimalik müüa vaid siis, kui Teletorn jääb riigile, märkis valitsuse kommunikatsioonibüroo oma teates.

Selleks oli vaja leida lahendus, kuidas riik saaks enne aktsiate müüki teletorni kinnistu omanikuks või kaasomanikuks koos kontrolliga kinnistu kasutamise üle. Läbirääkimised teise omanikuga ei ole tänaseks vilja kandnud. Seetõttu oli mõttekas müügiprotsess katkestada.

AS Levira on elektroonilise side teenuse osutaja, mis kuulub 51 protsendi ulatuses Eesti riigile ja 49% ulatuses Telediffusion de France S.A.S.-le.