„Valitsus võttis küll otsuse vastu, aga juriidika pidi vormistama majandus- ja kommunikatsiooniministeerium," ütles Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe Londonist 6:45 startinud lennu kohta. „Selle alusel teavitab lennuamet vedajaid. Ilmselt nii vara hommikul ei jõudnud info Ryanairini."

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi kinnitas, et lend toimus, kuna info valitsuse otsuse kohta ei jõudnud eile õhtul lennuettevõtteni.

Mis saab pardal olevatest reisijatest?

"Eile õhtul tehtud piirang on mõeldud lennuliinidele, mitte inimestele," selgitas Linnamägi, mis lennuki pardal olnud reisijatega edasi saab. "Inimesi lennujaamast me tagasi saatma ei hakka. Kõik kes tulevad selle lennukiga, peavad andma lennujaamas koroonaviiruse testi ning jääma eneseisolatsiooni."

Ryanairi lennuk lendab Eestist kohe ka Inglismaale tagasi. "Lennujaama andmetel on enamik reisijaid välismaalased, kes soovivad jõuludeks tagasi koju minna," ütles Linnamägi. "Lennujaama ja PPA töötajad teavitavad neid inimesi check-in' il ja väravas, et nad ei pruugi lähiajal Eestisse tagasi saada."