Eelnõu järgi annab valitsus maanteeametile 177 730 krooni Tallinna-Narva maanteel Kukruse piirkonnas kaevanduskäikude vajumise tõttu kahjustatud teekatte taastamise kulude katteks, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja.

Viru teedevalitsus saab üleujutuse tõttu kahjustatud maanteede taastamise kulude katteks 421 300 krooni.

Üleujutuse mõjul vajus Kukruse piirkonnas maa-alune kaevandus, mis omakorda tõi kaasa Tallinna-Narva maantee 157. kilomeetril Kukruse teelõigu katte vajumise ja tekitas liiklusohtliku olukorra.

Maanteeamet lasi teha varisenud piirkonna kaevetööd, täita ja tihendada süvendi, paigaldada maantee kindlustamiseks ohtlikule kohale armatuuriga betoonplaadi ning taastada asfaltkatte.

Viru teedevalitsus taastas Sonda-Oandu, Jõhvi-Uikala, Saka-Ontika-Toila ning Kõrve-Toila teelõigu.

Taastamiseks kulus 421.300 krooni, sellest 179.300 krooni Sonda-Oandu maantee muldkeha, truupide ja kruuskatte taastamiseks ning liikluse korraldamiseks. Jõhvi-Uikala maantee kruuskatte taastamise ning liikluskorralduse kulud olid 98.500 krooni.

Saka-Ontika-Toila maantee muldkeha taastamise, vana truubi likvideerimise, killustikaluse ja uue truubi ehitamise, asfaltbetoonkatte taastamise ning liikluskorralduse kulud olid 111 800 krooni. Kõrve-Toila truupide puhastamine, maantee muldkeha ja teepeenra taastamine ning liikluse korraldamine läksid maksma 31 700 krooni.