Seega sai lahenduse tüli, mis nende kahe koha pärast poliitikute vahel hetkeks lahvatas. Rahvaliitu kuuluva Sõerdi asemel soovis majandus- ja kommunikatsiooniminister väidetavalt näha keskerakondlasest haridusministrit Mailis Repsi.

“Vabariigi valitsuse otsus selle kohta, et arengufondi nõukogus hakkavad valitsust esindama rahandus- ning majandus- ja kommunikatsiooniminister on mõistlik lahendus olukorras, kus valitsus saab nimetada kaks nõukogu liiget," kommenteeris Sõerd valitsuse otsust. "Just majandus- ja rahandusminister on need valitsuse liikmed, kes on riskikapitali investeeringute valdkonnas kõige kompetentsemad ja kannavad kõige suuremat vastutust."

Rahandusministri nimetamine valitsuse esindajaks arengufondi nõukogus on rahandusministeeriumi hinnangul vajalik ja otstarbekas ka seetõttu, et rahandusministeerium tegeleb valitsuse poliitika ja regulatsioonide kujundamisega kogu finantsteenuste sektori osas, majandusarengu jätkusuutlikkuse ning konkurentsivõime tagamise küsimustega ning riigivara ja riigi huvide kaitsega juriidilistes isikutes. Kõigi nende valdkondadega seotud aspekte tuleb arvesse võtta, et tagada arengufondi tõhus ja usaldusväärne toimimine, seisab ministeeriumi teates.

Arengufondi nõukogusse hakkab kuuluma üheksa liiget, kelle nimetavad valitsus, riigikogu ja avalik-õiguslike ülikoolide rektoreid ühendava organisatsioon. Valitsuse nimetatud liikmed saavad nõukogusse kuuluda kuni neli aastat.

Eelmise aasta 1. detsembril asutatud arengufondi eesmärk on toetada majandust kaasajastavaid muutusi, ekspordi kasvu ning uute kõrgeltkvalifitseeritud töökohtade loomist.