"Paljud projektid on jõudnud faasi, kus lõplik rahavajadus on saanud paika ning kus tegelikud kulud prognoositust väiksemad, sealt on võimalik suunata vahendeid ümber teiste projektide täiendavaks rahastamiseks. Transpordivaldkonnas suuname raha neisse projektidesse kus vajadus suurem, nagu näiteks Kihnu ja Vormsi liini praamidele ning Eesti Raudtee kontaktvõrkude rekonstrueerimisse," märkis majandusminister Kristen Michal.

Täiendav Euroopa Regionaalarengufondi raha suunatakse näiteks Kihnu ja Vormsi liinidel sõitvate "Kihnu Virve" ja "Ormsö" laevade eest tasumiseks - 1,7 miljonit eurot - ja ca 800 000 euro Ühtekuuluvusfondi rahaga toetatakse täiendavalt Eesti Raudtee projekti, mille eesmärgiks oli rekonstrueerida Tallinna läänesuunalist elektrirongide kontaktvõrku ja alajaamu.

Lisaks kinnitas valitsus majandusministri ettepaneku suunata täiendavalt Ühtekuuluvusfondi väiksemaid summasid Tallinna ringtee rekonstrueerimise, Tallinn-Narva maantee Väo-Maardu teelõigu ja väikesadamate renoveerimise kulude katteks.

Transpordiinvesteeringute kava Ühtekuuluvusfondi kaudu toetatavate projektide nimekiri on koostatud mahus ligi 640 miljonit eurot, millest struktuuritoetus on ca 525 miljonit eurot.