AEGAON pöördus oma klientide poole emotsionaalse kirjaga:

Kahetsusega peame teatama, et juba alates laupäevast on Aia tänaval asuva AEGAON esinduskaupluse uks suletud. Kaheksa aastaga üles ehitatud ettevõtte tulevik on hetkeseisuga lahtine, kuid teeme kõik endast oleneva, et antud tingimustes ellu jääda. Alustuseks on kogu fookus e-poel ja soodustustel.

Alustame olulisemast - selleks on meie oma inimeste ja klientide tervis, mida me muudmoodi kui ukse sulgemisega tagada ei suuda. Oleme suunanud oma töötajad kodudesse ja soovitame seal püsida ka kõikidel oma klientidel. See on meie väike panus viiruse leviku piiramiseks ja ühiskonna nõrgemate kaitseks.

Oleme suunanud kogu oma ressursi e-poodi, pakkudes 25% soodustust kogu valikult ning igalt müügilt anname ära 5% Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondile, mis antud olukorras püüab aidata lahendada Eesti sünnitusmaju isikukaitsevahendite kriisis.

Seega, kuniks eriolukord, palume hooldus- ja garantiitöödega seoses võtta esmalt ühendust Liisiga, aadressil liis@aegaon.com, kes juhendab kuidas asjad turvaliselt pakiautomaatide vahendusel aetud saab. Ärikliente teenindame samuti kulleri ja pakiautomaatide vahendusel. Graveerimisteenus jääb hetkel paremaid aegu ootama. E-poe tellimused toimivad tavapäraselt, meie partner Pakipoint on lubanud selle eest hoolt kanda. Need on parimad lahendused, mida antud tingimustes pakkuda suudame.

Teeme kõik endast oleneva, et kaheksa aastaga üles ehitatud Eesti esimene käekellabränd ei langeks ühe hetkega gripiviiruse ohvriks. Samas anname endale aru, et oleme samas paadis kõikide teiste Eesti ja ka maailma väikeettevõtetega ning et kuskilt maalt alates ei ole kõik enam meie enda teha. Kui kaua me vastu peame, sõltub suuresti riigijuhtide otsusest ja ettevalmistusel olevatest abipakettidest.

Üritame ka olukorda positiivsema nurga alt vaadata. Näeme juba täna, et meie väike suurus võib vabalt olla ka meie eelis. Näeme, kuidas pikaaegsed äri- ja erakliendid on avaldanud toetust. Näeme, kuidas meie oma inimesed töötavad koos lahenduste nimel, nagu oleks tegu perekonna, mitte äriühinguga. Kindel on see, et kui meil tõesti õnnestub sellest jamast eluga välja tulla, siis oleme tugevamad kui eales varem - juba see on eesmärk, mille nimel pingutada.

AEGAON-i sõnum inimestele on kõik need kaheksa aastat olnud üks. Ärge kiirustage, võtke rahulikult, aega on. Nüüd, kui meil palutakse ühe suurema eesmärgi nimel mõned nädalad kodus olla, on see ideaalne võimalus seda teha. Olla koos oma perega ja keskenduda nendele väärtustele, mis meile päriselt olulised on. See on lausa ideaalne võimalus hoolida natuke endast ja väga palju teistest. Läks liiga emotsionaalseks? Okei. #Staythefuckhome ja pidage vastu!

Hea ettevõtja, kui ka sinu firma on sattunud koroonaviiruse tõttu hätta, siis kirjuta tanel.saarmann@arileht.ee