„Me ei ole nõus kõrvalt pealt vaatama, kuidas Tallinna linn järjekordselt oma käe linnarahva taskusse ajab. Tallinn ei ole vürstiriik, siin elavatel inimestel on õigus kaitsele ja riik siinkohal oma kaitset Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide omavoli eest ka pakub,“ ütles IRL-i poliitikasekretär Margus Tsahkna pressiesindaja vahendusel.

Koalitsioonierakonnad leppisid kokku, et müügimaks ja paadimaks kaotatakse üleriigiliselt alates 2011. aasta 1. jaanuarist. Sellekohane seaduseelnõu antakse sel nädalal parlamendi menetlusse.

Tsahkna põhjendas otsust sellega, et Tallinnas kehtestatud müügimaks tekitab üleriigilise hinnatõusu, ohustab töökohti ja loob suure segaduse ettevõtluses. „On selge, et Tallinna müügimaks toob endaga kaasa oluliselt rohkem kahju ja segadust kui kasu. Olukorras, kus Tallinn ei ole kärpinud oma valitsemis- ja poliitpropaganda kulusid, ei pea me võimalikuks pealt vaadata, kuidas linnarahva taskust lisaraha võetakse.“

Müügimaksu kehtestamine tähendab Tsahkna jutu järgi sisuliselt seda, et peale "ebaõiglaselt kõrge" maamaksu võetakse iga tallinlase taskust aastas veel rohkem kui 1000 krooni lisaraha.

"Vaid päev enne müügimaksu kehtima hakkamist ei tea enamus ettevõtjaid, milliste teenuste pealt maksu kogutakse," lisas Tsahkna.

Hea lugeja, mida arvad valitsusliidu otsusest? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!