Riigikohtu 28. oktoobri lahend peaks lõpetama vana vaidluse ja looma pooltele selged käitumisreeglid. Vandeadvokaat Alan Biini sõnul peab lahendi kohaselt kohalik omavalitsus soovi korral juba enne detailplaneeringu algatamist sõlmima arendajaga lepingu üldkasutatavate teede, haljasalade ja kommunikatsioonide väljaehitamiseks. Juhul kui kohalik omavalitsus seda ei tee, jääb väljaehitamine kohaliku omavalitsuse mureks, lisas Biin, vahendab Äripäev.

OÜ Agenor juhatuse liige Ülar Teppo on korduvalt üritanud Rae vallavalitsusega rääkida nii advokaadi vahendusel kui ka uuesti kohtu palvel, otsides lahendust.

"Kõige hullem selle asja juures on see, et tol ajal toimus mingi pingpongi mäng vallavanema Raivo Uukkivi ja abivallavanema Meelis Kasemaa vahel," lausus Teppo.

Uukkivi andis mõnikord lootust, et minge Kasemaa juurde, et midagi annab ikka kokku leppida, aga asi lõppes sellega, et Kasemaa pani isegi ühe koormava punkti juurde.

Rae vallavanema Veigo Gutmanni sõnul algab probleem planeeringu kehtestamise staadiumis, mitte et kehtestatakse planeering ja vald hakkab nõudma mingite kohustuste täitmist.