Margit Kirsipuu kinnitas Delfile, et Valve Kirsipuu suri õnnetuse tagajärjel, olles turismireisil Korfu saarel. Poliitiku poeg Mart lisas Postimehele, et tema ema sai Korful puhates 10. septembril ujumise ajal infarkti. Peale õnnetust veetis Valve Kirsipuu haiglas kümme päeva.

Valve Kirsipuu lõpetas 1958. aastal Tartu ülikooli. Kirsipuu oli Riigikogu 7., 8. ja 9. koosseisu liige. 1992. aastal pääses ta Riigikokku Mõõdukate nimekirjas.

Valve Kirsipuu kuulub Eesti Reformierakonna asutajaliikmete nimekirja. 2012. aastal märkis Kirsipuu usutluses ETV saatele "Pealtnägija", et vaatab Reformierakonda kui oma last.

Delfi vestles Kirsipuuga 2017. alguses, mil pidi selguma partei uus juht. Kirsipuu sõnas, et toetab Hanno Pevkurit. "Ma olen erakonna asutaja liige ja ma tahan teada, mis minu koduerakonnas toimub. Hanno on küll pehmem aga ta on aus ja teeb oma tööd südamega ning selles peitub tema jõud!"

Reformierakonna kauaagne esimees Siim Kallas tunnistab, et pärast Valve Kirsipuu surma on arutelu- ja poliitiline ruum jäänud palju tühjemaks. "Valve Kirsipuu oli alati kohal. Kohal kõikidel aruteludel, kohal seltskondlikel üritustel. Alati oli tal oma arvamus, alati küsis ta midagi, alati vaidles ta kellegagi.

"Näis, et see kestab igavesti. Aga teda ei ole enam. See on väga kurb teadmine. Valve Kirsipuu oli tõesti üks Reformierakonna loojaid, aga mitte ainult seda. Ta on lahutamatu kogu Eesti taasiseseisvumisjärgse majanduspoliitika kujundamisest. Ta oli tõeline majanduspoliitik, terava sõnaga, iseseisva arvamusega. Ilma tema kui maksu- ja rahanduskomisjoni esimehe raudse juhtimiseta oleksid paljud taasiseseisvusaja maksuseadused olnud hoopis teistsugused."

"Poliitikuna, Reformerakonna ühe loojana, ta säras, tal oli kõik, mida tõelisele poliitikule vaja on – mõistus, teadmised, elukogemused, terav keel, kohusetunne, suurepärane esinemine, ja suur isiklik veetlus," kirjutas Kallas. "Ruum on Valve järel tühjemaks jäänud. Kurb on."

Vahetult pärast Delfis ilmunud uudist Kirsipuu surmast kirjutas Pevkur Facebookis: "Kahju, kohutavalt kahju. Reformierakonna ühe asutaja Valve Kirsipuu lahkumine on nii ootamatu, et raske midagi öelda. Puhka rahus Valve. Arutelud Sinuga ei unune iial. Olid mulle suureks eeskujuks!"

Kristen Michal märkis omalt poolt, et Valve oli oma terava mõtte ja väga kompromissitu ütlemisega talle eeskujuks. Ta meenutas, kuidas oma poliitkarjääri alustas.

2001. aastal pärjati Kirsipuud Riigivapi V klassi teenetemärgiga.