"Olenemata otsuse süüstavast sisust olen seisukohal, et loome kohtupraktikat koos ja ma väga loodan, et selle pika ja ülimahuka menetlusega saame lõpuks paika selgemad piirid selles, millal on tegemist korruptsiooniga ning millal tavapärase käitumisega," märkis Mägi.

Eesti õigusruum peaks Mägi sõnul olema sedavõrd korrastatud, et kui inimene astub õiguslikku suhtesse ametnikuga, siis on talle ettenähtav, kas tema käitumisel võib olla karistusõiguslik tagajärg või mitte.

"Praegu jääb hämaraks, kui palju ja kuidas võib seadusega lubatud menetluses suhelda ametnikuga, et sinust ei saaks kurjategijat. Pole vaidlust selles, et maadevahetus oli seaduslik ja lubatud. Neist, kes maid vahetasid, on tehtud valik ametiisikutega suhtlemise kaudu ja mitte kõik väljaspool kabinetti suhelnud isikud pole tänases otsuses nimetatud," lisas vandeadvokaat.

Tullio Libliku suhtes ei ole antud juhul otsust langetanud mitte tema enda käitumise põhjal, vaid hinnates teiste isikute käitumist ja väljaütlemisi. "Ma ei pea õigeks karistusõigusliku hinnangu andmist läbi teiste kohtualuste tegude. Iga isik saab ja peab vastutama üksnes oma tegude eest," on Mägi veendunud.