Toivo Annuse lapsed, 2017. aastal sündinud poeg ning 11- ja 13- aastane tütar on nüüd koos laste emaga erinevate ettevõtete osanikud. Nii näiteks kuulub kolmeaastasele poisile paariprotsendine osalus tuntud investeerimisfirmast Ambient Sound Investments, mille Toivo Annus koos teiste "eksskaiperitega" asutas. Ambienti investeerimisportfelli suuruseks on ca 100 miljonit eurot.

Läbi ettevõtte Activity OÜ - mis kuulub võrdselt 25% osalustega emale ja kolmele lapsele - ollakse näiteks osanikud tuntud e-piletite jm maksevahendustega tegelevas firmas Ridango.

Jekaterina Annus ütles Ärilehele, et Toivo varad, sh osalused ettevõtetes, on nad pärinud seaduses ettenähtud korras. "Laste eestkostjana esindan neid kuni täisealiseks saamiseni. Toivoga seotud ettevõtetes osaniku ja juhatuse liikmena jätkan tegutsemist hetkel nii, nagu oleks seda teinud minu abikaasa."

Jekaterinale endale kuulub 2013. aastal asutatud lasteriiete firma Amiki.

Toivo Annus kui üks Skype'i asutajatest ja rakenduse väljamõtlejatest teenis internetikõnede platvormi müügist 500 miljonit Eesti krooni, kui Skype'i ostis 2005. aastal ära eBay.

Annus investeeris aja jooksul peale Ambienti tiimi rahapaigutuste ka iseseisvalt lugematutesse idufirmadesse üle maailma. Ta pidas tehtud investeeringute üle järge avalikult kodulehel www.toivo.ee, kus ta on ühtlasi nentinud, et pärast Ambient Sound Investmentsi kaasasutajatega käimatõmbamist keskendubki ta 2011. aastast rohkem isiklikele rahapaigutustele. Ta investeeris peamiselt B2C (lõpptarbijale suunatud tooted-teenused) ja droonide arendamisega seotud ettevõtetesse.

Toivo ja Katja Annus
Jaga
Kommentaarid