Vare esitas tagasiastumispalve, mille transiidifirma nõukogu otsustas põhimõtteliselt ka rahuldada. Nõukogu tegi ühtlasi talle ettepaneku jätkata ettevõtte juhtimist uue juhi ametisseasumiseni. Alates uuest aastast asub Pakterminali juhatuse esimehena tööle Sulev Loo.

“Vare on Pakterminali tegevjuhina teinud ära suure töö. Ettevõte on nii toodete käitlemiskiiruse, finantsnäitajate kui ka teiste efektiivsusmõõdikute osas naftatransiidi valdkonnas üks edukaimaid," ütles Pakterminali nõukogu esimees Aadu Luukas. "Raivo on loonud hea ja hästi toimiva meeskonna, kuhu kuuluvad oma ala parimad spetsialistid. Usun, et uuel juhil on olemas baas, millelt ettevõte viia uuele arengutasemele."

“See on kahtlemata uus ja huvitav väljakutse. Näen oma peamise ülesandena edasi arendada juba käivitatud investeerimisprogrammi," ütles uus Pakterminali juht Sulev Loo. "Pakterminali strateegiliseks eesmärgiks on laiendada teenindadavate naftasaaduste nomenklatuuri ja kliendibaasi, et tagada ettevõtte jätkusuutlik areng ja konkurentsivõime muutuvas turusituatsioonis. Firma peamiseks väärtuseks on kindlasti meie tänased ja homsed kliendid."

Vare ise ütles pressile saadetud pöördumises, et olukord Pakterminali ümber on muutunud ning ettevõte jõudnud varasemaga võrreldes uude arengujärku.

„Ettevõtte omanikel ja uutel juhtidel on vaja otsustada, millisel määral ning mis suunas edasi areneda,” ütles Vare. „Muutunud on turusituatsioon ning olemasolev terminal töötab oma maksimumvõimsuste juures. Olen rõõmus, et lahkun ettevõttest teadmisega, et saan anda juhtimise üle faasis kus on loodud valmisolek uueks arenguhüppeks”.

„Olen pidanud viimase viie aasta jooksul korduvalt vastama eitavalt erinevatele vahel üsna ahvatlevatele tööpakkumistele,” lausus Vare. „Kätte on jõudnud aeg seda olukorda muuta. Planeerin alates järgmise aasta kevadest asuda uuesti üle vaatama omi valikuid ja uusi võimalusi.”

Vare on Pakterminali juhatuse esimehena töötanud alates 1999. aasta keskpaigast. Sellel aja jooksul on Pakterminal töödelnud üle 40 miljoni tonni naftat ja naftatooteid, laaditud on üle 650 tuhande raudteetsisterni ja üle 1800 tankeri.

Sulev Loo on seni töötanud NT Grupi juhatuse esimehena ning ASi Milstrand juhatuse esimehena, mis tegeleb samuti nafta ja naftatoodete töötlemise ja transiidiga.

Enne Pakterminali tööle asumist oli Vare teede- ja sideminister.