Täna liitub Londonis Eesti Telekomi investoritele tutvustava roadshow’ga teede- ja sideminister Raivo Vare, kes püüab heastada riigikogulaste poolt Telekomi müügile tehtud kahju. “Lähen Londonisse päästma, mis päästa annab,” ütles Vare. “Eks tuleb investoritele öelda, et loodetavasti terve mõistus võidab.”

Eile ·veitsis Telekomi tutvustanud Eesti Telefoni juhatuse esimehe Jaan Männiku sõnul on kuuldused Riigikogus toimuva kohta jõudnud ka välisinvestoriteni. “Investorid on küsinud ka minu hinnangut toimuvale, kuid kuna see on poliitiline küsimus, siis on minul firma juhina väga raske midagi kommenteerida,” lausus ta. “On küsitud, et mis sellest asjast lõpuks saab, kuid seda ei oska keegi ennustada,” lisas Männik.

Riigikogu liikmete Endel Lippmaa ja Maido Pajo esitatud otsuse eelnõu alandab valitsuse ja analüütikute väitel oluliselt Telekomi hinda, mistõttu riik saab aktsiamüügist vähem tulu. Eelnõu kohaselt jääks ära valitsuse kavandatud Telekomi restruktureerimine.

Eestis ei ole Telekomi aktsiate märkimine kolme päevaga erilist hoogu sisse saanud, Hansapangas on investorid teinud 295 märkimiskorraldust kokku 17,7 miljoni krooni eest. Optiva Panga kaudu on investorid esitanud 23 Telekomi aktsiate ostusoovi 432 500 krooni eest ning Krediidipangas kümme ostusoovi ligikaudu 100 000 krooni eest. Ühispank Telekomi aktsiatele tehtud märkimiskorralduste arvu ei avalda.