Kinnistu suurus on 8,5 hektarit ning alghinnaks on 2,6 miljonit krooni. Kinnistul paikneb Nõukogude ajal kosmosetööstuse tehase natšalnikutele ning kosmonautidele suvituspaigaks olnud puhkekompleks, kuhu 1993. aasta määruse järgi kolis sisse piirivalve.

Piirivalveameti kinnisvarahalduse jaoskonna ülem Tõnu Tänav ütles Eesti Päevaleht Online`ile, et kordon on juba kaks aastat seisnud tühjalt ning paar kuud tagasi otsustas siseministeerium selle müüki panna. Kinnistust saadav raha on planeeritud selle aasta riigieelarvesse.

“Reaalne vajadus Jaagupi kordoni järele kadus siis, kui ehitati Ilka piiripunkt,” ütles Tänav. Et piirivalve tegevus tõmbub järjest enam koomale, siis tõenäoliselt kaob aasta lõpuks ka Ikla piiripunkt.

Tänava sõnul on kinnistu vastu huvi tundnud kolm isikut, kelle seas on ka kinnisvarafirmade esindajaid. Kinnistud on küll koormatud kahe üürilepinguga, kuna kinnistu peal paiknevas ridaelamus elab üürilepinguga paar piirivalveametnikku, kuid see müüki oluliselt ei mõjuta. Ametnikud koondati selle aasta alguses juba varem nimetatud tegevuse kokkutõmbamise käigus.

Pakkumiste esitamise viimane tähtaeg 12. veebruaril. Tänava sõnul võib enampakkumisel oodata hinna kahekordistumist.