Repinski rahahäda tõi tema enda sõnul kaasa kehv seis põllumajanduses. Kitse- ja veisekasvataja jäi võlgu kütuse eest ning eiras kütusefirma telefonikõnesid ja e-kirju pikka aega. Lõpuks arestiti tema riigikogu liikme palk. Lisaks selgus, et Repinski näol on tegemist paadunud kiiruseületajaga.

Küsimusele, kuidas Repinski ministritöö kõrvalt kitsekasvatamisele aega leiaks, vastas ta täna, et ei ole firmas aktiivselt tegelenud poolteist aastat. "Kui olin valitud riigikokku, oli mul illusioon, et saan nii siin kui ka seal hakkama. Nüüd olen formaalselt juhatuse liige. Alates järgmisest nädalast otsustasin, et annan ametlikult juhtimise üle. Nii kaua, kui olen maaeluminister, ma äriga üldse ei tegele," sõnas Repinski.

Eesti Päevaleht kirjutas Martin Repinski rahalistest raskustest aasta tagasi:

Keeruline aeg põllumajandussektoris on näidanud, et riigikogu liikmedki pole raskuste vastu immuunsed. Kitse- ja veisekasvataja Martin Repinski loodab, et detsembris laekuvad põllu­majandustoetused aitavad tal äri edasi ajada.

2015. aasta kevadel 1556 häälega riigikogusse valitud Ida-Virumaa taluniku, keskerakondlase Martin Repinski Konju mõisa talu tegeleb Illuka vallas kitse- ja veisekasvatuse ning juustu ja muude piima­toodete müügiga.

Talupidamiseks on ta asutanud mitu firmat. Üks neist, R Capital, sõlmis 2014. aasta juulis kliendikaardi ja käendus­lepingu tanklaketti Premium 7 haldava firmaga Sevenoil. Repinski ostis sealt enda sõnul kütust talu traktorite jaoks. Millalgi tekkisid firmal rahalised raskused. Kuna ta ei suutnud maksta nelja järjestikust kütusearvet summas 2496 eurot, saatis kütusefirma talle selle aasta 28. jaanuaril esimest korda võlateatise.

Pool kuud hiljem saatis firma Repinskile pankrotihoiatuse. Aprilli alguses tehti seda uuesti. Kuu jooksul võeti Repinskiga veel paar korda ühendust. Esialgu ta ei vastanud, hiljem lubas meili saata. Kuu lõpus teatas Repinski, et tasub arved mai lõpuks. Kuna ta oli firma laenu käendaja, nõuti raha juba temalt isiklikult.

Juuni alguses andis kütusefirma kohtusse maksekäsu kiirmenetluse avalduse, mis juuli alguses rahuldati. Sealt edasi läks asi kohtutäitur Risto Küti kätte. Kütt andis Repinskile nõude täitmiseks ­hingamisaega, kuid ka see ei aidanud. Kütt arestis Repinski pangaarve, aga sealt ei saadud rohkem kui 70 eurot.

Seetõttu saatis Kütt eile riigikogule kirja, milles palus arestida Repinski töötasu. Praegu nõutakse Repinskilt välja juba 4100 eurot. Tal on kaelas ka 305-eurone nõue kahjuritõrjega tegelevalt firmalt Rentokil.

Repinski selgitas, et võlad on põhjustanud põllumajandussektori keeruline olukord. „Pidin lihaveiseid müüma juba mitu korda, aga mitu korda jäi diil ka ära. Ma lubasin kütuse­firmale, et maksan ära, aga ei saanud maksta," rääkis ta.

Enda sõnul soovis ta võlad ära maksta detsembris, kui laekuvad põllumajandustoetused, kuid kütusefirma polnud enam nõus ootama. Sevenoili juhataja Mati Luige sõnul nõudsid nad tõesti raha kohtutäituri kaudu välja, sest neile oli mitu korda lubatud võlg tasuda, aga lubadusteks need sõnad jäidki. Repinski ütles, et mõistab, miks kütusefirma sellise käigu tegi, ja nõustus oma sisse­tuleku arestimisega.

Küsimusele, miks ta lasi vara arestida ega soovinud võlga enda palgast ise maksta, vastas Repinski, et tal polnud õigel ajal piisavalt raha.

Repinski vastu oli nõue ka politseil

Eelmise aasta detsembris, kui Martin Repinski polnud veel riigikogu liige, nõudis politsei- ja piirivalveamet temalt kohtutäituri kaudu 185 eurot. Repinski sõnul oli see seotud kiiruseületamise eest saadud trahviga.

Viimase kahe ja poole aasta jooksul on teda piirkiiruse ületamise eest karistatud kolm korda. 2013. aasta juuli lõpus jäi ta vahele kiiruseületamisega 41-60 km/h - karistuseks trahv 300 eurot. 2014. aasta teises pooles jäi ta kaks korda vahele kiiruseületamisega 21-40 km/h, trahv vastavalt 120 ja 224 eurot.

Milline on seis täna?

Täna tegutseb R Capitali nime all Konju Kitsefarm OÜ. Firmal on tänase seisuga 757 eurot võlgu riigi ees. Ettevõtte üldine võlakoormus on 528 019 eurot. Samas on firma kasumlik, teenides 2015. aastal 18 610 eurot kasumit. Müügitulu kasv võrreldes 2014. aastaga oli lausa 2,7-kordne.