"Kui töökohti Lõuna-Eestisse juurde ei tule ja kui ei mõelda nende tingimuste loomisele, mis paneksid tavalist inimest tegema oma tillukest ettevõtet, ei saagi nad kunagi oma mehi sealt Soomest, Norrast ja Rootsist tagasi.

Muidugi on raha igaühele tähtis, aga üks asi on veel tähtsam: perekond. See, et pered näevad üksteist harva, on kohutav. Kui tegin saadet „Meie” ning käisin Valga ja Võru maakonnas inimestega kohtumas, oli saalitäite viisi naisi, kelle mehed on ära," kõneleb Aunaste LP-s.

"Nad ütlesid mulle, et on sellega juba harjunud ja et see oleks õudne, kui mees liiga tihti kodus käiks. Sest iga kord, kui ta tuleb, peavad lapsed uuesti harjuma. Mahajääjate ümbruses tekivad uued suhted ja paarid ning see kõik on perekonda hävitav," räägib saatejuht.

Aunaste toob näite oma elust. "Kui lõpetasin 1983. aastal ülikooli ja mind suunati Eesti Televisiooni, olin kaks aastat varem oma mehest lahku läinud. Minu kolmeaastane tütar Elis jäi elama minu vanemate majja Tammelinna. Väga paljud näitasid mulle tookord ja näitavad siiamaani näpuga: ta valis töö, mitte lapse. Nüüd on meil ligi 100 000 inimest, kes on valinud töö, mitte lapse, aga keegi ei räägi enam, et oi, vaesed lapsed! Sest mis on veel halvem, kui see, et isa läheb mujale tööle? See, et need lapsed on näljas," on Aunaste veendunud.

Terve maailm kõnnib töö järel." Sa lähed kasvõi maailma otsa ja otsid omale töö, et ei juhtuks seda, et ühel päeval ei ole su lastel võib-olla enam kodu. Olen mõelnud, kuidas oleksin suutnud maksta tütre haridustee ja ülikooli eest, kui ma poleks tookord teletööd valinud. Kui Elis ülikooli lõpetas, oli ta 14 kuud töötu.

Kuidas oleksin saanud teda toetada? Nüüd on mu tütar kahe lapsega ja jälle töötu. Kui oleksin valinud tookord töö Tartu kammivabrikus, siis poleks ma jaksanud kedagi kõrvalt toetada," lisab telestaar.

Aunaste ütleb, et juhul, kui ta riigikokku pääseks, võidaks ta palgas umbes kolmandiku.

"Nii et minu puhul ei tasu arvata, et ma lähen poliitikasse raha pärast. Lisanduv summa ei ole väärt riski, et mind süüakse juba enne valimisi elusalt ära," tähendab ta.