Võrreldes detsembrikuuga alanes hüvitiste kogusumma 6% võrra. Samas suurenesid jaanuaris detsembriga võrreldes vastutuskindlustus 210 protsendi võrra ja väikelaevakindlustuse hüvitised 124 protsendi võrra. Väljamaksed nii ettevõtte vara-, kodu- kui ka reisikindlustuse osas vähenesid kolmandiku võrra, teatas Seesam.

Seesam Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul olid jaanuarikuu suuremate hüvitiste märksõnadeks liiklusõnnetused ning tuli ja vesi.

"Tulekahjudega seoses maksis Seesam 117 000 euro ning veekahjudega seoses 178 000 euro väärtuses hüvitisi. Sooja detsembri tõttu olid paljud väikelaevad vetel ja erinevalt tavapärasest tuli jaanuaris tegeleda väikelaevakahjudega," nendib Jõhvik.

Üle 15 000 euro ulatuvaid hüvitisi maksti kaheksa kahju puhul. Suurim neist, 72 000 eurot, oli seotud vastutuskindlustuse juhtumiga, kus veetoru purunemine kortermajas tekitas ulatuslikke kahjusid läbi mitme korruse. Suuruselt teine väljamakse, 65 000 eurot, oli seotud juuli lõpu paduvihmaga - suvel üleujutatud ehitusobjekt sai nüüd kindlustuse abiga taastatud.

Võrreldes 2011. aasta jaanuariga on kahjuhüvitiste tase alanenud ligi kümnendiku. Kindlustusmakseid koguti jaanuaris 2 miljoni euro väärtuses, mis on ligi viiendiku võrra vähem kui aasta tagasi.