Läti indeks OMX Riga on kasvanud aastaga 43,5 protsenti, Ungari Budapesti börsiindeks BUX 23 protsenti ja Eesti indeks OMX Tallinn 17,7 protsenti.

Samal ajal on üle-Euroopalised aktsiaindeksid nagu S&P Europe 350, Bloomberg European 500 ja Euro Stoxx 50 aasta lõikes 15-18 protsenti miinuses. Kreeka aktsiaturg on mullusega võrreldes 31, Itaalia turg 27, Hispaania turg 25 ja Portugal 20 protsenti madalamal.

Aastatootlus on negatiivne ka kõige suurema mõjuga turgudel Londonis, Frankfurdis ja Pariisis, vastavalt 4,9, 11,6 ja 12,5 protsenti.

Samas on Riia, Tallinna ja Budapesti indeksite vastuvoolu ujumine petlik. Börsid on Euroopa ühed väikseimad ja üsna vähelikviidsed.

Näiteks Riia aktsiaindeksis on 25 aktsiat, millest tänase poole päeva jooksul teostati tehinguid vaid viiega. Enamik Riia indeksisse kuuluvatest aktsiatest on aastaga kas mõõdukalt tõusnud või mõõdukalt kukkunud; indeksi edu baseerub tegelikult tuntud alkoholitootjal Rigas Balzams, mille aktsia on aastaga tõusnud 135 protsenti, ning väikeettevõtetel VEF Raditehnika RRR, Rigas Autoelektroaparatu Rupnica ja Kurzemes Atslega 1, mille aktsia hinnad on tõusnud samas suurusjärgus.