Reola Gaasi müügidirektor Sandor Tabo ütles, et Eestis peaks majapidamisgaasi balloon maksma 300 krooni, kuid tänu väga tõsisele konkurentsile maksab see praegu 210 krooni.

Maailmaturul on tonni vedelgaasi hind tõusnud aasta alguse 210 dollarilt üle 300 dollari ning dollar on kallinenud 18,22 kroonini, mille pärast kallineb oktoobris gaasiballoon 235 kroonini.

Tabo ütles, et hind Eesti erinevates piirkondades sõltub transpordikuludest ja kohalikust konkurentsist.

Tabo sõnas, et autogaas kallineb 15. septembrist Lõuna-Eestis samadel põhjustel 5,95 kroonilt 6,30 kroonini liitrist.

Reola Gaas ekspordib gaasi Venemaalt. Tabo sõnul järgib Venemaa samuti maailmaturu hindu, kuid seal on vedelgaasi hind pisut odavam.

Venemaa on ajutiselt vedelgaasi väljaveo keelanud. Tabo nentis, et kui lähiajal ei õnnestu idaturult vedelgaasi osta, on ettevõtte sunnitud gaasi tooma Soomest või Norrast. See on seotud muidugi transpordiprobleemidega, lisas ta.

"Töötame nullkasumiga, pigem kahjumiga," nentis Tabo.

Vedelgaas propaan on kallinenud pooleteise aastaga neli-viis korda ja butaan kolm korda, ütles AS-i Gamos esindaja. Gamos müüb Põhja-Eestis autogaasi hinnaga 6,15 krooni kilogrammist ja Lõuna-Eestis 5,95 krooni kilogrammist. Liiter gaasisegu võrdub 0,6 kilogrammiga.

Gamose majapidamisgaasi ballooni hind on 210 krooni. Balloon mahutab 21 kilogrammi ehk 35 liitrit majapidamisgaasi.

Gamos kavatseb ballooni majapidamisgaasi hinda tõsta oktoobrist 8-10 krooni võrra, põhjendades seda suurenenud tarne- ja transpordikuludega.