Planeeritav hange korraldatakse kombineeritud hankena, mis hõlmab 30 000 – 45 000 m3 talvise diislikütuse hoiustamist ning soetamist, teatas ettevõte.

Hoiulepingu pikkus peaks olema vähemalt 5 aastat ning algama kõige varem 1. jaanuarist 2012.
Hoiustajal on lubatud pakkuda ka kuni 10 aastast hoiulepingut. Hoiustajal on kohustus tagada kütusevarude roteerimine vähemalt üks kord hoiulepinguperioodi jooksul või pakkuda vedelkütuse kooshoiustamist.

Hange korraldatakse 2011. aasta kevadel. Hoiustajad ja kütuse müüjad võivad esitada sündikaatpakkumise, kuid aktsepteeritavad on ka pakkumised ainult hoiulepingu sõlmimiseks. Viimasel juhul, korraldatakse kütuse soetamiseks eraldi hange.

Lisaks eeltoodule korraldatakse käesoleva aasta jaanuaris-veebruaris 4000 m3 lennukipetrooli hoiustamise ja delegeeritud varu hange, kus oodatakse osalema nii vedelkütuse hoiustajaid kui ka kütusemüüjaid.

Hoiulepingu korral peaks lepingu pikkus olema 3-5 aastat, delegeeritud varu lepingu korral aga 1 aasta. Mõlemal juhul peaks leping algama 1. aprillist 2011. Hoiulepingu hange korraldatakse samuti eelkirjeldatud kombineeritud hankena, kus hoiustamise pakkumisega koos saab esitada ka pakkumise kütuse müügiks. Aktsepteeritav on ainult kooshoiustamine.

Eelviidatud hangetel on aktsepteeritav hoiuterminali paiknemine kas Eestis, Soomes, Rootsis, Taanis või Lätis.