Teede- ja sideministeeriumi ettepaneku kohaselt lisanduks sel aastal üks rongipaar Tallinna-Tartu liinile kuni Oravani ning seni vaid reedel ja pühapäeval Valgani sõitnud rong hakkaks liikuma kõigil nädalapäevadel.

Eesti Vedurimeeste Ametiühinguliidu (EVAL) juhatuse esimehe Tõnu Väät ütles, et kuna ühtegi lubadust pole täidetud, saavad vedurimehed järgmisel nädalal kokku ning panevad paika streigi toimumise plaani.

Väädi sõnul jääb arusaamatuks, milleks oli vaja moodustada majanduskomisjoni juurde eraldi nn Edelaraudtee komisjon, kelle ülesandeks jäi välja töötada kava rongiliikluse taastamiseks suletud liinidel.

Valitsuse veebruarikuu otsus korraldada koondatud töötajatele Tartus ümberõpe ei ole siiani leidnud rakendust, samuti ei ole kuulda midagi 10 miljonist kroonist, mida ümberõppeks lubati, ütles Väät ETAle.

Märtsikuus toimunud kohtumisel peaministriga avaldasid kõik osapooled lootust, et on võimalik reisirongiliiklus osaliselt taastada 1. juunist.

Kuigi otsuse pidi tegema Riigikogu, on see juba majanduskomisjoni poolt ära otsustatud. Teatud põhjustel lükkus küll tähtaeg edasi 1. juuliks, kuid nüüd on selge, et ka see tähtaeg ei ole reaalne, nentis Väät.

Arusaamatuks jääb Keskerakonna suhtumine antud situatsioonis, kuna nemad lubasid aprillis Tartus toimunud vedurimeeste piketil kohalikele elanikele, et reisirongiliiklus taastatakse ning vedurimeeste abiga korjasid üle 4000 allkirja reisirongiliikluse osaliseks taastamiseks. "Täna aga hääletasid nad üksmeelselt selle vastu," nentis Väät.