Liit teatas, et vastavalt eelmisel nädalal peaministriga peetud kohtumise tulemusele vedurimehed 21. märtsiks määratud streiki ei korralda.

Streigikomitee võttis seda otsust tehes arvesse peaminister Mart Laari juures toimunud kohtumise konstruktiivset õhkkonda ja lubadust taastada osaliselt reisirongiliiklus suletud liinidel alates 1. juunist.

Vedurimeeste ametiühingute liidu juhatuse esimees Tõnu Väät ütles BNS-ile, et Laari sõnul oleks mõttekam reisirongiliiklus osaliselt taastada 1. juunist, mitte aga 1. jaanuarist 2002, sest Edelaraudtee vedurijuhtide töökohad kaovad 31. maist.

Peaministri pressinõunik ütles BNS-ile, et Laar pole vedurijuhtidele reisirongiliikluse taastamist alates 1. juunist lubanud.

Peaministri majandusnõuniku Kersti Kaljulaidi poolt kirja pandud Laari ja vedurimeeste kohtumise protokollis seisab: “Laar näeb sel aastal rongiliikluse taastamiseks üht võimalust- kui riigikogu otsustab jätkata pikemajaliselt Edelaraudtee doteerimist nii, et firma saab asuda realiseerima äriplaani ja vahetada välja ebaefektiivset veeremit, siis vältimaks olukorda, mil vedurijuhid, keda uue plaani järgi vajataks 1. jaanuarist, lahkuvad praegu ettevõttest ja rongiliiklus suletud liinidel ei käivitu enne järgmist aastat, võib riigikogu pakkuda lahendust ka selleks aastaks. Kuid raha selleks tuleb eelarves võtta millegi muu arvelt. Otsus on riigikogu käes.”

Sellest sai ametiühing aru, et reisirongiliikluse saaks veel tänavu osaliselt taastada.

Väät ütles, et kui peaministri jutt jääb lubaduseks eesmärgiga meelitada vedurijuhte streigist loobuma, siis pole välistatud streigi korraldamine.

Ametiühingute streigikomitee arutab 9. mail valitsuse poolt moodustavad komisjoni töö tulemusi ning teeb seejärel otsuse oma tegevuse jätkamiseks või lõpetamiseks, märkis Väät.