Vedurimeeste Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Tõnu Väät teatas BNS-ile, et riikliku lepitajaga on plaanis alustada läbirääkimisi olukorra selgitamiseks ja võimalike kompromisslahendusteni jõudmiseks, et ametiühing saaks sõlmida kollektiivlepingu tööandjaga ja tagada kollektiivis töörahu.

Kui ametiühinguid rahuldava kokkuleppeni ei jõuta, on vedurimehed valmis alustama streiki, kinnitas Väät.

Samuti tuleb Väädi sõnul jõuda selgusele, kas praegusel Edelaraudee juhatusel on seaduslik alus teatada töötajatele massilistest koondamistest, kui omandiõigus läheb uuele omanikule üle alles pärast aktsiakapitali laiendamist 100 miljoni krooni võrra 28. veeburuari järel, rääkis Väät.

AS-i Edelaraudtee juhatuse esimees Henn Ruubel ütles BNS-ile, et on ametiühingute otsuses pettunud.

Ruubel lisas, et sai varem ametiühingute seisukohast teisiti aru. Samas on vedurimeeste otsuse tagamad mõistetavad, märkis ta.

Ruubeli sõnul saab tema ametiühingute otsusest aru, et koondamise peatamine puudutab ainult vedurijuhte, keda olema koondatavate seas 20 ringis.

Kaheks kuuks 20 vedurijuhi koondamise peatamine tähendaks Edelaraudteele esialgsel hinnangul orienteeruvalt miljon krooni lisakulu, sõnas Ruubel.

Ametiühing otsustas ühtlasi korraldada 21. veebruaril Toompeal protestimiitingu reisirongiliikluse lõpetamise vastu.

Rongiliikluse lõpetamisel Narva ja Kagu-Eesti suunal kaotaks ametiühingute hinnangul töö ligi 80 vedurimeest ning 150 muu eriala töötajat.