Soojafirma Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots kirjeldab Janek Veeberit asjaliku mehena, keda ei huvita ainult ettevõttest tulev raha: „Ta on siin tegutsenud veidi üle aasta ja on end toimuvaga kenasti kurssi viinud. Kui aktsionärid on tihti passiivsed ja tegelevad vaid raha lugemisega, siis tema tahab asjadest ka aru saada."

Külaotsa sõnul tunnevad ettevõtte käekäigu suhtes huvi mõlemad aktsionärid, mis meeldib ka juhatusele: „Sisulisi ettepanekuid on lihtsam teha, kui inimesed on valdkonnas toimuvaga kursis," ütles Külaots.

AS Telveril läheb hästi

AS Telver tegeleb liiva ja kruusa kaevandamise ning hakkepuidu müügiga.

Veeberi omanduses olevate ettevõtete AS Giga ja AS Telver juhatuse esimees Andrus Esko oli Ärilehega suheldes kidakeelne. Tema sõnul tundis ta hästi eelkõige Janek Veeberi isa Tiitu. Poja kohta ütles ta vaid, et tegemist on tubli mehega. AS Telveril minevat hästi. Seda kinnitab ka ettevõtte 2012. aasta majandusaasta aruanne.

„2012.aastal kaevandas AS Telver liiva ja kruusa ning hakkas tegelema hakkepuidu müügiga. Lepingupartneriks hakkepuidu tootmisel on AS Tartu Jõujaam. Müügitulu oli 2012.aastal 951 118 eurot, mis on võrreldes 2011.aastaga peaaegu kolm korda suurenenud. Kasv on saavutatud hakkepuidu müügiga, kuid kasvas ka liiva ja kruusa müük 107%. Müük toimus Tartus ja Tartu piirkonnas. Kasumiks kujunes 108 678 eurot, kasv võrreldes 2011.aastaga 197.5%." 2013.aastal jätkatakse kruusa ja liiva kaevandamisega ning hakkepuidu müügiga. Plaanis on müügitulu suurendada 30%.

AS Telver tegutseb muuhulgas Luunja valla territooriumil. Sealne vallavanem Aare Andersoni sõnul neil Telveriga tihedat suhtlust ei ole. „Teame muidugi, et ettevõte siin tegutseb. Valla poolt ei ole meil neile kunagi mingeid pretensioone olnud," rääkis Anderson.

Lisaks suhtles Ärileht veel mitme Veeberiga koos äri ajava inimesega, kel kõigil oli mehest hea arvamus. Positiivne kuvand on nii venelastest kalatöösturite kui puhkekesus Kerge Puhkus juhtide seas.