“Hüvitiste tase veebruaris võrreldes möödunud aasta teise poolega näitab teist kuud järjest langustrendi. Kahjujuhtumite arv on vähenenud pea kõikides kindlustusliikides, suurem on langus olnud liiklus- ja varakindlustuses,” ütles Salva Kindlustuse juhatuse liige Algor Orav Salva teates.

Tänavu veebruaris ulatusid Salva poolt makstud liikluskindlustuse kahjud 270 000 euroni.

“Kui eelmise aasta veebruaris ulatusid liikluskindlustuskahjude hüvitised juba pea poole miljoni euroni, siis sel aastal mõjutas väljamaksete väiksemat mahtu kergemad ilmastikuolud ning sellest tulenevalt ka vähem õnnetusi ja kahjujuhtumeid liikluses,” tõdes Orav prognoosides sama trendi jätkumist ka lähikuudel.

“Tänavune lumevaesem ja soojem talv oli ka varakahjude vähenemise põhjuseks. Eelmisel aastal olid varakindlustuse suurte hüvitiste taga just eelkõige lumeraskusest ning rohkest sulaveest tekkinud hoonete kahjustused,” ütles Orav.

Varakindlustuse kahjud moodustasid veebruaris 52 400 eurot.

Reisikindlustuse väljamaksed jäid veebruaris ligi 82 000 euro tasemele.

“Üha enam ostetakse kaitset lennufirmade maksejõuetuse ja streigi vastu. Huvi kindlustuskaitse sõlmimise vastu on suurendanud ka aasta alguses pankrotistunud rahvusvahelised reisiettevõtted Spanair ja Malev,” sõnas Orav.

Salva Kindlustus kogus veebruaris üle 1,1 miljoni euro kindlustusmakseid, mis jääb möödunud aastaga võrreldes samale tasemele.