Kommivabriku võlasumma oli veel eile ligi 830 000 krooni, kuid magusameistrid maksid eile pärastlõunaks ära 450 000 krooni. Natukesehaaval maksmine Rae valla vee-ettevõtet AS Elvesot ei rahuldanud ja täna hommikusel koosolekul otsustati kommivabriku veekraanid kinni keerata.

AS Elveso juhi Toomas Heinaru sõnul ei ole Kalev oma võla tasumiseks initsiatiivi üles näidanud. "Nad ei ole täna meiega ühendust võtnud ja eile õhtul ka mitte," rääkis Heinaru, kelle sõnul oli viimane kontakt kommivabrikuga eile pärastlõunal kella kahe ajal, kui firmalt laekus vee-ettevõttele 450 000 krooni raha veevõla eest.

Kalev Chocolate Factory kommunikatsiooonijuhi Karin Laaneti sõnul esialgu kommi-ja šokolaaditootmine seisma ei jää. "Lõputult me ilma veeta toota ei saa, aga eks me toome vee mujalt kohale," sõnas Leemet.

Kohalviibiva Eesti Päevalehe reporteri Dannar Leitmaa sõnul tahab tehas vett tuua tsisternidega. "Vabrik loodab vee saabumist kella kolmeks," rääkis Leitmaa.

Rporteri sõnul on tehases praegu seiskunud osa kommisortide tootmine. ""Komeedi" komme valmistav liin töötab, "Oravakesi" aga näiteks ei toodeta," teatas Dannar Leitmaa.

Kalevi kommunikatsioonijuhi Karin Leemeti sõnul aga praeguse töökatke pärast poeletid magusast tühjaks ei jää. "Laovaru on meil praegu kolmeks-neljaks nädalaks," ütles Leemet.

AS Kalev on jätnud veeteenuste eest maksmata alates mullu 20. septembrist kogusummas 828 065 krooni.

Kalevi kommunikatsioonijuhi Karin Leemeti sõnul firma võla tasumise aega või ka muud võlasse puutuvat praegu ei kommenteeri.

Lisaks kõnealusele veevõlale võlgneb AS Kalev Elvesole aastatel 2005 – 2007 ülereostustasudena koos viivistega maksmata jäetud ligi 26 miljonit krooni. Ka selle võla tasumisega pole Kalev hoolimata Riigikohtu vastavast otsusest veel alustanud.

Kalevi mustad päevad

Eile teatas Kalev Meedia, et lõpetab ajakirjade väljaandmise. Suletakse väljaanded Just!, Ärielu, Basket, Moto ja teised Kalevi ajakirjad.

Samuti on Kalevil probleeme oma Tornimäe ruumide rendi tasumisega.