Kindlustusfirmas Seesamis on registreeritud 51 veekahju, millest 45 oli seotud kodu ja ettevõtte varaga ning kuuel juhul oli kahjustada saanud sõiduk, teatas ettevõtte pressiesindaja Eve-Liis Arvisto Delfile.

Kannatada saanute arv ei ole aga lõplik: "Kahjude registreerimine jätkub ka täna, sest paljud kliendid ei ole veel jõudnud kahjuteadet meile edastada."

"Summadest on praegu veel natuke vara rääkida, sest paljudes kohtades ei ole veel võimalik kahjude täit ulatust selgeks teha, kuna ruumid on veel vett täis," ütles Arvisto.

Naise sõnul sõltub veekahjude hüvitise suurus sellest, kui palju ja kui ulatuslikult vara kahjustada on saanud. "Määravaks saab ka see, kas kliendil on üleujutatud ruumis moosivarud või on tegemist elamispinnaga," sõnas Arvisto.

"Üldjuhul on veekahjude puhul tegemist kahjudega siseviimistlusele, elektrijuhtmetele ja kodusele varale, samuti ka kuivatus- ja veepumpamistöödele tehtud kulutused," kommenteeris pressiesindaja.

"Praeguseks on meie kliendid teatanud 30 vara- ja 9 kaskokahjust. See number tõenäoliselt suureneb," ütles If kindlustuse pressesindaja Heidi Vilu.

"Tänase seisuga on Ergo kindlustuses registreeritud 60 üleujutusest tingitud kahjujuhtumit. Enim on kahjusid kesklinnas, Koplis ja Pirita teel," teatas Ergo kindlustusdirektor Andres Konsap.

Salva kindlustus on täna keskpäevaks registreerinud kokku 18 veest või vihmast tingitud kahju, millest 13 asuvad Tallinnas Tuukri ja Ahtri tänava piirkonnas, teatas Salva kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

Kivirüüdi sõnul algas kahjude hindamine ja menetlemine juba laupäeval. „Kannatada said peamiselt äriettevõtted, poed ja laoruumid, hindame esialgset kahju sadades tuhandetes eurodes,“ lausus Kivirüüt.

„Meedias on levinud eksitav informatsioon justkui seltsid ei kataks antud üleujutusest kaasnenud kahjusid – kõik Salva kliendid, kes omavad üleujutuseriski, saavad oma kahjud kompenseeritud, alustame esimestele klientidele hüvitiste maksmist sel nädalal,“ sõnas Kivirüüt.

„Ahtri ja Tuukri üleujutus toimus tänavu juba kolmandal järjestikusel aastal, seega kui linn ei lahenda ära kiiremas korras antud piirkonnas kanalisatsiooniprobleemi, võib järgnevatel aastatel selles piirkonnas asuvatel klientidel tekkida probleeme üleujutuse kindlustuskaitse ostmisega, kuna seda ei pruugita lihtsalt enam pakkuda,“ ütles Kivirüüt.