Liti pangatähti saab vahetada eurosularahaks keskkursiga ja teenustasuta Eesti Panga muuseumis selle lahtioleku ajal. Päevalimiit inimese ja tehingu kohta on 1000 eurot. Liti münte Eesti Pank ei vaheta. 

Uue riigi liitumisel euroalaga vahetavad kõik euroala keskpangad uue liikmesriigi endist rahvusvaluutat eurode vastu kahe kuu jooksul. Alates märtsist saavad inimesed enda kätte jäänud litte vahetada keskkursiga vaid Leedus. 

„Eesti inimesed on littide vahetamise võimalust keskpangas hoolega kasutanud ja 2. jaanuarist 9. veebruarini on Eesti Pangas litte vahetatud 37 tuhande euro väärtuses. Veel kolme nädala jagu pakume Eesti Pangas seda võimalust ja ootame 28. veebruarini muuseumis inimesi oma liti pangatähti vahetama,“ ütles Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve. 

 
Leedus on võimalik vahetada keskkursiga nii liti pangatähti kui ka münte pangakontorites kuni selle aasta juuni lõpuni ning 330 Leedu postkontoris kuni märtsi lõpuni. Mõned pangad vahetavad Leedu liti pangatähti ka aasta lõpuni. Leedu keskpangas saab litte eurodeks vahetada keskkursiga, piiramatus koguses ja tähtajatult.

Leedu litt kehtis ametliku maksevahendina kahe nädala jooksul pärast euro kasutuselevõttu. Alates 16. jaanuarist on Leedus ainuke ametlik maksevahend euro.

Eesti Panga muuseumis saab jätkuvalt vahetada ka nii krooni pangatähti kui ka münte eurodeks kursiga 1 euro = 15,6466 krooni. Teenus on tasuta.