Kahjuks teame, et selline totter olukord pole ei haruldane ega veel vähem, esmakordne. Omaette küsimus on, et miks ei vastuta kalli, viietärnireisi müünud reisibüroo mitte millegi eest, miks peab puhkaja ise lennufirmalt infot ja selgitusi välja rullima? Selle küsimuse paiskab õhku Delfi lugeja Maria-Elisabethi lugu, mille Delfi avaldab täismahus.

"Meie reis pidi algama 06.06 Tallinnast Araxosesse (Kreeka) kell 8.30. Olime kõik lennukis kell 8.20 ja öeldi, et olenemata sellest, et oleme aegsasti juba lennukis kõik paigas, ei luba Tallinna Lennujaam meil veel õhku tõusta (mis on ka iseenesest mõistetav vastavalt lennugraafikutele).

Kell 8:35 oli lennukis juba ca 5 minutit väga palav ja piloot võttis sõna, öeldes, et avastati tehniline rike. Kõigi huvides on parem, et reisijad lähevad tagasi lennujaama ootama kuniks rike parandatakse. Kõigepealt teatati, et saame infot poole tunni pärast, siis lükkus lend kell 12.00 peale ja seejärel kella 16.00 peale. Vahepeal selgus, et lend lükkub järgmise päeva kella 6.30 peale.

Läksime Tallinna lennujaama Estraveli esindusse, kelle kaudu sai ostetud pea 2000eur maksev 5* puhkusereis. Info ja abipalve küsimusel öeldi, et nemad on kõigest vahendajad ja me pöördugu soovi korral parem Tarbijakaitse poole.

Jäime hommikut ootama ja lootma, et jõuame kas või siis järgmisel
päeval sihtkohta.

Hommikul oli meil äratus vara, sest 2 h varem peab juba oleme lennujaamas. Läksime kodust välja kell 3.30 ning paraku saime 3.52 smsi, et lend hilineb veelgi. Uus aeg kell 09.00. Olime juba lennujaamas ja ootasime järjekordselt, kokku 5 tundi.

Pärl kogu saaga lõpus. Kas Smartlynx ei võinud juba õhtul teatada sellest viimasest edasi lükkumisest, oleksime saanud normaalselt kodus välja puhata.

Kõige häirivam oli selles olukorras see, et Estravel väljendas, et nemad on ainult vahendajad. Ehk kui meil, klientidel, on mure, siis neid ei huvita. Me võtku ise Smartlynxiga ühendust. Miks reisibürood üldse kasutada?

Hetkel oleme 5* hotellis, mis on super. Kahju, et üks öö läks kaduma. Hirm on ka selle ees, kas jõuame õigel ajal tagasi.

Estravel: vabandame ebamugavuste eest

"Vabandame Maria-Elisabethi ees nii tekkinud ebamugavuse kui ka selle eest, et jäi mulje, nagu klientide mured ei läheks meile korda. Kahjuks ei informeerinud lennufirma ega reisikorraldaja ka meid lennu hilinemisest, kuid see pole õigustus. Loodame, et edasine puhkus sujub tõrgeteta ja võtame kliendiga kindlasti ka ise ühendust,“ sõnas Estraveli müügidirektor Kaire Saadi.