Grupp hiidlasi, kelle eestkõnelejaks on Reformierakonda kuuluv Peep Lillemägi, nõuavad keskerakondlasest majandus- ja kommunikatsiooniministri Kadri Simsoni tagasiastumist seoses viimase väidetava suutmatusega teostada Rukki kanalis süvendustöid. Kontrastiks toovad nad välja Kristen Michali, kes 2016. aasta oktoobris leidis traalimistööde tegemisega raha väidetavalt 24 tunniga.

"Veeteede Amet tegeleb Rukki kanali probleemiga ja tänase plaani kohasel toimuvad süvendustööd tänavu suve teisel poolel, plaani järgi augustis-septembris. Tööde maksumus selgub hankemenetluse käigus ja raha selleks on olemas ja riigieelarvesse planeeritud. Lisaks plaanib riik süvendustöid Rukki kanalis teha edaspidi regulaarselt, esialgsel hinnangul on vajadus korrata töid iga kahe-kolme aasta tagant," ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson.

Tema sõnul on enne süvendustöid leitud alternatiivsed transpordilahendused. "Tuletan meelde, et probleemide tekkimisel võttis riik kiiresti tarvitusele abinõud hiidlaste olukorra leevendamiseks: tihendati Tallinn-Kärdla lennuliini ja Saaremaa-Hiiumaa vahelist laevaühendust. Lisaks avati nö uus liin Heltermaa-Virtsu-Heltermaa," kirjutas ta.