Koos sadamaga jääb sel hooajal suletuks ka Grand Holm Marina jahtklubi, teatas Info Ettevõtete Grupp.

Sadama valdaja Ankrupoi OÜ lubab teha kõik, et sadam peagi avataks, samuti vaidlustab ettevõte veeteede ameti poolt tehtud sulgemisotsuse, "kuna põhilist ettekirjutust ehk juurdepääsu tagamist rahvusvahelisele piirivalve- ja tollipunktile ei ole võimalik tagada".

"Olemasoleva sadama sulgemise tegelikuks põhjuseks võib olla naaberkinnistu ühe omaniku Arvo Oorni surve oma väimehele, majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäele, kes võib omakorda olla mõjutanud nii ministeeriumi ametnikke, veeteede ametit kui ka ministeeriumis töötavat Haapsalu linnapea tütart, Tea Danilovit," märkis grupp oma teates.

"Arvo Oorni ja tema äripartneri Aivar Reiviku sooviks on moodustada Suur-Holmi sadama naaberkinnistule uus jahisadam ja selle soovi nimel asus Haapsalu linn koos majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga vähendama Suur-Holmi sadama veeala, mõeldes eelnevalt välja olematu laevatee, mis justkui läbiks Suur-Holmi sadamat."

“Sellise perekondliku ning lisaks ka erakondliku huviga on äärmiselt raske kui mitte lootusetu võidelda, mistõttu sel hooajal jääb sadam üsna kindlalt suletuks ja väikelaevu vastu ei võta. Kui sadama veeala tõepoolest vähendatakse, siis kaotab sadam oma mõtte ning jääb ka tulevikus suletuks,” kinnitas Viktor Siilats.

Ankrupoi OÜ on Suur-Holmi sadamasse investeerinud ligi 16 miljonit krooni.

Suur-Holmi sadam on moodustatud endise Lääne Kaluri väikesadama baasil ning on olnud läbi aegade
külalisjahtide sildumiskohaks Haapsalus.

Ministeerium: sadama rekonstrueerimistööd ei ole lõpetatud

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel ei nõustunud veeteede ameti juhitud sadama laevaliikluseks avamise komisjon Suur-Holmi sadama avamisega, kuna sadama rekonstrueerimistööd ei ole lõpetatud. Seega ei saa sadam ka taotleda sadamapassi ja saada luba tegutsemiseks.

"Sadama akvatooriumi vähendamise osas ei ole majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teinud vabariigi valitsusele ühtegi ettepanekut, seega kehtib endiselt vabariigi valitsuse 2. veebruari 2007. aasta korraldus nr 71, millega kinnitati Suur-Holmi sadama akvatoorium," seisab ministeeriumi vastulauses.