Vene politsei uurib suurejoonelist rahapesuskeemi, mille peakorraldaja ja ühtlasi peatunnistaja on seni avalikkuse ette jõundnud teabe põhjal investeermiskeskuse Puškin juht Aleksei Jevdokimov. Investeerimiskeskus Puškin, mis varem kandis investeerimiskeskus Sparta nime, on Soome kontserni Fortum kohaliku filiaaliga sõlmitud õigusabi lepingute põhjal saanud Fortumi filiaalilt kokku kuni 150 miljonit rubla (praeguse kursi järgi umbes 2,5 miljonit eurot).

Kohe peale raha saamist likvideerimisele läinud investeerimiskeskus tegeles muu hulgas ka kinnisvaraga. Ettevõttele kuulus Tjumeni lähedal Bereznjaki külas elamukompleks, millega seoses Jevdokimovi esindaja Viktor Gontarovski Pertelsoni nime ajalehele rääkiski.

Pertelsoni vabaabielukaasa on Oksana Polupanova, ettevõtte OOO Invest-Haus direktor. Invest-Hausi esindajana Jevdokimovi juures käinud Pertelson olla lubanud renoveerida elamukompleksi Bereznjaki külas "Euroopa standarditele vastavaks" ning saanud selleks ka 1,5 miljonit rubla (24 590 eurot) avanssi.

Gontarovski sõnul olevat Invest-Haus ka olnud huvitatud kogu projekti äraostmisest, kuid Pertelson olevat hiljem kadunud koos avansiks saadud rahaga. Misjärel olevatki ettevõttel tekkinud rahalised raskused, mis omakorda viisid selle likvideerimiseni.

Tegeliku kriminaaluurimise kohta Gontarovski ajalehele infot ei andnud, kuid väitis ennast sellega mitteseotud olevat ning kurtis ajakirjanikele, et politsei ei uurivat üldse õiget asja.