Vene ajaleht Vedomosti kirjutab, et hoiustajate ning nende raha lahkumise tõttu on enim kannatada saanud Rosbank – hoiuste arv on langenud 116,6 miljardilt (51,3) 99,5 miljardi rublani (43,78 miljardit krooni).

Ka teistes suurtes erapankades on märgata rahaliste vahendite äravoolu. Näiteks kliendid viisid Raiffaizenbankist 6,5 miljardit, Bank Moskvõst 4,3 miljardit ning Alfa-bankist, Uralsibist ja Gazprombankist 2,9 miljardit rubla hoiustatud raha.

Samal ajal on pankurid ise seda äravoolu nimetanud „tühiseks“ ning eelistavad pigem rääkida usalduskriisist. Pankurite väitel on tegemist hoopis inimeste puhkustelt tagasi pöördumise faktiga ning elatusvahendite välja võtmisega arvetelt.

Ülemaailmsesse ketti kuuluva panga BTB 24 juht Mihhail Zadornov on varem teatanud, et Vene pangandussüsteemis on fikseeritud hoiuste ümberjaotumine riiklike pankade kasuks. Ta lisas, et hoiustajad on septembri jooksul toonud tema juhitavasse panka rekordilised 13 miljardit rubla.

Septembrikuus fikseeriti Venemaa pangandussüsteemis likviidsuskriis, mille tagajärjel tariifid ja maksumäärad pangandusturul tõusid tunduvalt ning kaks finantsorganisatsiooni KIT Finans ja Svjazj-bank sattusid võileivahinnaga riiklike kompaniide omandusse.