„Paari viimase kuu jooksul on rubla teiste valuutade suhtes tugevnenud. Minu poole on pöördunud mitmed majandussektori esindajad, kellest eriti just ekspordile orienteeritud tehnoloogiasektor on asjade käigust väga tugevalt häiritud,“ vahendab Gutenjevi sõnul Lenta.ru.

Ta rõhutas, et just rahvusliku valuuta nõrgenemine oli see, mis andis tõuke tööstuse ja põllumajanduse arengule. Gutenjev hoiatas, et „rubla liigne tugevnemine ja ebastabiilsus võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi“.

Gutenjev pöördus Venemaa keskpanga juhi Elvira Nabiullina poole palvega saada informatsiooni, millised on keskpanga plaanid seoses valuutakursi reguleerimisega, mis võiksid „takistada kohaliku valuuta liigset kallinemist“.

9. aprillil langesid dollar ja euro rubla suhtes selle aasta madalaimale tasemele. Dollar maksis 52,39 (langus 1,12 rubla) ja euro 56,44 rubla (langus 1,25 rubla).

Venemaa keskpanga hinnangul on rubla tugevnemise põhjuseks mitmete asjaolude kokkulangemine, nagu nafta hinna stabiliseerumine, välisvõla tagasimaksed ja baasintressimäära tõstmine.

Venemaa majandusministeeriumi prognoosi kohaselt maksaks dollar 2018. aastaks 40 rubla, kui nafta hind peaks kerkima 100 dollarini barrelist ja Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonid järk-järgult lõpetatakse.