Itskov on loonud ettevõtte New Media Stars, mis asub Moskvas. Ta on uuringutegevusse paigutanud miljoneid dollareid. Ta pani kokku teadlaste rühma, kes usuvad, et inimaju on väga sarnane arvutile ning lõpuks töötavad nad välja tehnoloogia, mis võimaldab neil viia inimaju „ajakohastatavatesse kehadesse".

Viimasel ajal on Itskov mõista andnud, et tehnoloogia saab valmis pigem varem kui hiljem. 35-aastane mees, kes on BBC dokumentaalsarja „The Immortalist" peategelane, ütles hiljuti:

„Kui 35 aasta pärast ei ole surematuks tegevat tehnoloogiat siis ma olen surnud. Minu plaani eesmärk on sisestada kellegi isiksus tehislikku intellekti. Erinevad teadlased kutsuvad seda üleslaadimiseks või mõistuse ülekandmiseks. Mulle meeldib selle kohta öelda isiksuse ülekandmine."

Iskovi uurimisrühm jälgib tähelepanelikult Erik Sorto juhtumit. Mees on täielikult halvatud. Cal Techi uurimisrühm püüab mehe aju ühildada robootilise jäsemega. Nad soovivad, et kui Sorto aju annab käele signaali, liigub see nagu päris käsi.

Itskov tunnistab, et teeb seda kõike suures osas surmahirmu tõttu.

Mehe plaan on ambitsioonikas. Ta on koos teadlastega paika pannud kindlad etapid. Esimeses etapis tuleb luua robot, mida aju suudab juhtida. See peaks plaanide kohaselt tehtud olema aastaks 2020. Viimane etapp aastal 2045 peaks juba tähendama, et inimteadvus viiakse robotisse või holograafilisse kujutisse.

Etapid on järgmised:

2015-2020: arendada välja aju ja arvuti liides;

2020-2025: luua autonoomne elutoetussüsteem inimajule, mis on seotud robotiga;

2030-2035: luua arvutis inimaju ja inimteadvuse mudel eesmärgiga viia see tehiskandjasse;

2045: algab inimkonna uus ajajärk, kus meil on holograafilised kehad.

2013. aastal ütles Itskov The Now York Timesile:

„Inimkonna tänane probleem on see, et me ei mõtle tulevikule. Meie juhid on fokusseeritud stabiilsusele. Minu tegevus inspireerib inimesi. See muudab kogu pilti ning see ei ole mingi ulmeraamat."

Kas peaksime lootma, et Itskovi plaan õnnestub või hoopis seda kartma?