„Vaatasite valuutavahetusfirmade tabloosid ning vahetasite mõttes oma palga dollariteks ning oigate. Aga mida edasi teha? Kas peaks jooksma oma palka dollariteks vahetama? Kinnitan kategooriliselt- mitte mingi juhul,“ vahendab Vedomosti Uljukajevi Komsomolskaja Pravdale öeldut.

Uljukajevi hinnangul on kõige õigem jätkata senist käitumist. “Kui hoiustasite rublade, siis jätkake. Kui varem vahetasite osa sääste dollariteks, siis jätkake ka seda. Kõige olulisem on mitte rahmida,“ rääkis minister.

Uljukajev kinnitas, et maailmamastaabis ei ole Venemaa korporatiivvõlg suur- vaid umbes 35% sisemajanduse kogutoodangust (SKT). See on riigile jõukohane ning vastab valuuta- ja kullareservidele. Ettevõtete seis on ministri sõnutsi parem kui 2008. aastal.

„Probleem ei ole aga võlas endas, vaid maksegraafikus. Suur osa maksetest sattus detsembrisse. See pani aga suure surve siseturule ning tekitas kursiprobleemi. See on force majeure,“ selgitas Uljukajev, kelle kinnitusel on jaanuar juba rahulikum kuu.