Isegi pärast mitmeid teate ümberlükkamisi jäi kanal oma allikale kindlaks ja väidab, et Abramovitš vahistati Briti eriteenistuse MI6 ülesandel, kes soovib Vene suurärimeest Boriss Berezovski surmaga seoses üle kuulata.

RBK üheks allikaks on 20 aastat Abramovitši tundev Sergei Sokolov, kelle selgitusel suurärimeest küll pikemaks ei vahistatud, kuid peeti kinni. Sokolovi väitel vesteldi Abramovitšiga ligi 2,5 tundi. Sokolov on endine turvateenistuse Atoll juht, mis 1990tel tegutses sisuliselt kui Boriss Berezovski eraturvafirma.

Kuuldused langetasid Abramovitši ettevõtte Evraz aktsiahinda börsil 6%, päeva lõpuks jäi langus 3,4% tasemele.

Päeva jooksul on Abramovitši võimalikku vahistamist seostatud nii tema äri kui ka Boriss Berezovski surmaga. Samuti teise traagilise sündmusega. Nädalapäevad tagasi leiti Prantsusmaal surnuna advokaat Olivier Metzner, kes esindas Abramovitši 2005. aastal. Uurimine kahtlustab enesetappu, sest Metzner jättis ka kaks kirja – sõpradele ja lähedastele, selgitamaks oma tegu.

Abramovitši esindaja John Mann küll kinnitas telekanalile Dožd, et tema tööandja viibib USAs, kuid lükkas ümber oligarhi vahistamise. Seevastu Boriss Berezovski advokaat Aleksandr Dobrovinski ütles portaalile BFM.ru, et tema andmetel on Abramovitš siiski kinni peetud rahapesu kahtluse asjus, kuid see ei ole Dobrovinski sõnul „midagi olulist“. Ta kinnitas, et võimalik vahistamine ei ole seotud Berezovski surmaga. „Ta lastakse kautsjoni vastu vabaks ja väga kiiresti, muidugi juhul, kui see on tõde,“ arvas Dobrovinski.

Esialgu kidakeelne FBI peakontor teatas, et Abramovitši pole kinni peetud. Ka Vene saatkond New Yorgis ei osanud juhtunut kommenteerida, kuid lubas infot kontrollida.