Võimalike tuluallikatena näeb ministeerium ettevõtte ja füüsilise isiku tulumaksu, käibemaksu, ettevõtte varamaksu ja kindlustusmäärade tõstmist.

Samuti soovitab rahandusministeerium kehtestada kõrgemad aktsiisid tubakale ja suhkrut sisaldavatele jookidele, suurendada Gazpromist, naftafirmadest ja teistest riigiettevõtetest väljavõetavaid dividende ja tühjendada kolme aasta jooksul riigile kuuluvad suveräänsed fondid.

Vedomostiga vestelnud ametnikud rõhutasid, et esialgu on tegu lihtsalt erinevate arutamiseks esitatud ideedega, mitte kinnitatud otsustega. Ettepaneku eesmärk on, et 2017. aastaks prognoositud 3,2% suurune eelarvepuudujääk väheneks 2019. aastaks 1,2%-le. Venemaa valuutareservid on prognoosi järgi aastaks 2018 praktiliselt ammendatud.

Pärast Vedomosti kolmapäevase artikli ilmumist teatas asepeaminister Šuvalov, et valitsus lükkas rahandusministeeriumi pakutud maksutõusu tagasi. „Rahandusministeeriumi ja teiste ministeeriumide ettepanekuid ei võetud vastu, töö jätkub,“ teatas Šuvalov uudisteagentuurile Interfax.