Go Raili nõukogu liikme Tiit Pruuli sõnul ei ole rongiliini sulgemise põhjenduseks esitatud ühtegi pädevat argumenti.

„Alustasime sel liinil pärast nelja aastast vaheaega taasopereerimist tänavu 31. märtsil. Huvi selle rongi vastu on väga suur nii Eesti kui eriti Peterburi reisibüroode hulgas. Reisijanumbrid kasvasid juba esimese kuu ajaga märgatavalt. Ma ei näe ühtegi ärilist põhjust, et sulgeda sissetöötamisjärgus olev perspektiivikas rongiliin. Olen üsna veendunud, et meil õnnestub koostöös oma vene kolleegide-raudteelastega ning vajadusel ka rahvusvaheliste raudteeorganisatsioonide abiga antud liin ellu jätta,” ütles Pruuli.

Pruuli sõnul oleks liini sulgemine kahetsusväärne otsus, mis puudutab eeskätt Eestis elavaid vene inimesi, kes külastavad oma Venemaal elavad sugulasi.

„Ja lisaks kohalikele venelastele ka muidugi aina kasvavad Eesti suunalised turistide vood, millest ei saa mööda vaadata. Tahan küll loota, et ükski emotsionaalne otsus ei sunni seda liini lõpetama ja inimestevaheline läbikäimine jätkub,” ütles Pruuli.

Venemaa Raudteed teatas täna, et liin suletakse kehva rentaabluse tõttu. "Aprillikuised ekspluatatsioonikulud näitasid ebarentaablust ning kahjumlikkust mõlemale poolele," seisis riigiettevõtte teates, mida vahendas Ria Novosti.