Seekord on tegu oligarh Mihhail Prohhoroviga, kes müüb oma osaluse USA korvpalliklubis Brooklyn Nets rekordilise 3,5 miljardi dollari (3,2 miljardi euro) eest Hiina internetikaubamaja Alibaba nõukogu aseesimehele Joe Tsaile, kirjutab Bloomberg.

Mullu augustis müüs Vene ärimees Ališer Usmanov oma 30-protsendilise osaluse Arsenali jalgpalliklubis 602,4 miljoni naela (661 miljonit eurot) eest.

Veebiportaali sports.ru asutaja Dmitri Navoša ütles, et rikkad venelased, kes investeerisid 2000ndatel Lääne spordimeeskondadesse on asendumas jõukate hiinlastega.

Hiina investoritel on olnud osalused sellistes Euroopa jalgpalliklubides nagu Aston Villa, West Bromwich Albion, Wolverhampton Wanderers, Southampton, A.C. Milan, Milano Inter, Madridi Atlético ja Praha Slavia.

Mõnede klubide puhul käisid osalused kiirelt käest kätte. Miljardär Wang Jianlin müüs eelmisel aastal ära oma 17-protsendilise osaluse Atlético Madridis ja Hiina ettevõtte Recon Group juht Tony Xia loobus kontrollist Aston Villas.

Miljardär Roman Abramovitš kaalus jalgpalliklubi Chelsea müümist ja tahtis väidetavalt selle eest kolm miljardit naela (3,3 miljardit eurot).

Praegu on Abramovitš ja miljardär Dmitri Rõbolovlev ainsad venelased, kellele kuuluvad spordimeeskonnad väljaspool Venemaad. Rõbolovlevile kuulub AS Monaco.