Rekapitaliseerimine tuli kõne alla seoses infrastruktuuri rajamisega gaasitarneteks Hiinasse. Gazpromi koguinvesteeringu suurus „idaprojekti“ raames hinnati umbes 55 miljardile dollarile, gaasijuhtme maksumust eraldi ei ole avalikustatud.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov teatas täna ajakirjanikele, et „ministeerium ei näe esialgu vajadust Gazpromi riigipoolseks rekapitaliseerimiseks“.

„Ei ole mingit alust öelda, et Gazprom – võimsaim ettevõte - vajab praegu rekapitaliseerimist. Kui näeme, et selline vajadus tekib, siis vaatame,“ ütles Siluanov.

„Praegu annavad Hiina pangad Gazpromile 25 miljardit dollarit laenu. Ressursid gaasitrassi rajamiseks on olemas,“ kinnitas Siluanov.

Venemaa gaasikontsern Gazprom kinnitas ametlikult, et on saavutanud kompaniiga China National Petroleum Corporation kokkuleppe 25 miljardi dollari suuruse avansi saamiseks enne gaasitarnete alustamist Hiinale.

Mais allkirjastasid Gazprom ja CNPC 30-aastase lepingu gaasi tarnimise kohta Hiinasse. Gazpromi juhatuse esimehe Aleksei Milleri sõnul on lepingu summa 400 miljardit dollarit.