"Meil on hetke seisuga jõuluperioodiks kõik toad ära broneeritud," ütles Haapsalus asuva Fra Mare Thalasso SPA müügijuht Pille Pihelgas. Tema sõnul on 90 protsenti broneeringutest teinud soomlased, kes viibivad spaas tavaliselt viis ööd.

Aastavahetuseks on Fra Mares müüdud 168 kohta hotelli 223 kohast, sellel perioodil on Pihelga sõnul 80 protsenti klientidest eestlased ja külastuse pikkuseks on üks öö.

Rakvere Aqva Spaas on praeguseks broneerinud umbes 90 protsenti tubadest ja Aqva Hotels OÜ müügijuhi Tiina Andressoni sõnul on alles veel ainult üksikud suuremad ja kallimad toad. "Osad päevad on juba tõesti täielikult välja müüdud," ütles ta BNS-ile.

Samuti on hotell ära broneerinud aastavahetuse ja idanaabrite pühade perioodiks ehk jaanuari esimeseks nädalaks, lisas Andresson.

"Jõuluperioodi broneeringud on teinud võrdselt nii eestlasi kui soomlasi, aastavahetuse periood on pea 80 protsendi ulatuses Venemaale müüdud," rääkis ta.

Andresson ei osanud öelda, et kui pikalt inimesed keskmiselt pühade ajal hotellis peatuvad, kuid aasta jooksul majutub eestlane neil keskmiselt 1,23 päeva, soomlane 2,6 päeva ja venelane 2,8 päeva.

Värska Sanatooriumis on kokku 212 kohta. Ühes majas on seitsmepäevane pakett ja see maja on aastavahetuse perioodiks 85 protsendi ulatuses välja müüdud. Teises majas on kolmepäevane pakett ja see maja on 92 protsendi ulatuses välja müüdud.

"Enim broneeringuid on Venemaalt, ligikaudu 95-97 protsenti, mõned üksikud on Eestist ja paar tükki Soomest," ütles Värska Sanatooriumi & Veekeskuse müügi-ja turundusjuht Nelly Must BNS-ile.

"Jõuluperioodil on hetkel 168-st kohast välja müüdud ligikaudu 122, seega 46 vaba kohta on veel müügis. Selle perioodi külastajad on eelkõige soomlased," ütles AS-i Haapsalu Kuurort / Spaahotell Laine müügi- ja turundusjuht Kai Piiper BNS-ile.

Aastavahetuse külastaja on aga eelkõige kohalik ehk eestlane ning praeguse seisuga on veel ligikaudu 65 vaba kohta, lisas ta.

"Jõuluperioodi külastaja viibib spaahotellis kauem, keskmiselt nädal, kuid aastavahetuse külastajatest valdav enamus viibivad hotellis vaid öö või kaks," rääkis Piiper.