Vene ajaleht Kommersant kirjutab viitega briti lehele The Times, et AvtoVAZ ootab juba selle aasta lõpus Niva müüginumbrite järsku tõusu, mil turg jätab hüvasti briti farmerite lemmikauto Land Rover Defenderiga, mida on toodetud aastast 1983. Land Rover Defenderi omakorda põhineb Land Roveril, mille sünniaasta on 1948.

Autotootja nägemuses võiks selle koha täita just venelaste legendaarne maastur Niva, millel on suurepärane maastikusõidu võimekus, samuti on Niva tunduvalt odavam kui Defender.

Leht märgib, et sellest võib saada nõukogude ajast pärineva Niva „teine noorus“.

Land Rover Defenderi tootmine lõpetatakse selle aasta detsembris, „kuna auto ei vasta kaasaegsetele ohutus- ja ökonoomsusnõuetele“. Vene autotöösturid arvavad, et selle tühjaks jääva koha võikski nüüd endale saada Niva, mis vaatamata oma vanusele on siiani nõutud ja hinnatud auto oma maastikusõidu võimekuse ja madala hinna tõttu - Niva maksab umbes 17 200 eurot ja ka kasutuskulud on mõistlikud. Eksperdid ütlevad, et tõeliselt mudasel maastikul on Niva isegi parem kui Defender, ja samas kaks korda odavam.

„Uue Niva saab kätte 13 000 naelaga (umbes 17 200 eurot – toim.), ja kui midagi katki läheb, siis Nivat saab edukalt parandada sõna otseses mõttes haamriga,“ ütles Londoni äärelinnas Nivade müügiga tegelev Mark Key The Timesile.

RIA Novosti teatel tehakse Nivale lobitööd ka Kreeka suunas - nõudlus selleks on olemas.